Домашні ящірки: плямистий эублефар, фельзума, гекон струми та інші популярні види

0 Comments

Все частіше люди заводять ящірок в якості вихованців. Ці тварини вже давно користуються популярністю в ролі домашніх, і зараз це вже не стільки екзотика або розкіш, скільки усвідомлене перевагу.

Які ж види ящірок стали найбільш популярні в останні роки серед любителів незвичайних домашніх тварин? Ще більше про екзотичних свійських тварин дивіться на сайті https://kultura.poltava.ua.

Плямистий эублефар

На перше місце можна поставити плямистого эублефара. Він невибагливий, може стати ручним.

На сьогоднішній день, крім природного забарвлення, існує безліч виведених штучно. Ці ящірки охайні і акуратні, не викликають алергії, швидко звикають до господаря, а деякі, якщо вірити розповідям, навіть можуть виділяти господаря серед інших (такою рисою володіють і хамелеони. ) Эублефары можуть прожити до тридцяти років.

Домашні ящірки: плямистий эублефар, фельзума, гекон струми та інші популярні види

Бананоед

Також свою перевагу багато віддають бананоеду. Ці ящірки неохоче йдуть на руки – вони полохливі, а тому часто відкидають хвіст, і він, на жаль, більше не виростає. Але навіть якщо це сталося, відсутність хвоста ніяк не заважає бананоеду існувати далі і вести повноцінне життя.

Ці ящірки всеїдні, особливо люблять солодкі фрукти і дитяче пюре. У змісті – також невибагливі і розводити їх нескладно. Тривалість життя бананоеда становить від п’ятнадцяти до двадцяти років.

Гекон струми

Гекон струми, що має яскравий красивий колір, – більш велике і жорстока тварина. Перш ніж брати його в руки, варто надягти рукавички, тому що укуси дорослої ящірки струми можуть стати для людини серйозною травмою.

У разі якщо струми вчепився в “”жертву””, потрібно капнути йому на ніс крапельку оцту. Самці цього виду видають гучні звуки, так вони залучають самку. Разом з тим ці гекони – нічні тварини, а тому варто приготуватися до того, що вони кричать саме по ночах.

Але, незважаючи на всі перераховані нюанси, які для багатьох є труднощами, струми часто зустрічаються у вигляді домашніх тварин та у продаж, так як догляд за ними не дуже складний.

Домашні ящірки: плямистий эублефар, фельзума, гекон струми та інші популярні види

Фельзума

Фельзума – яскрава і активна, також придбала популярність серед любителів рептилій. Ці гекони – денні, протягом усього дня ними можна милуватися і приділяти їм увагу.

Фельзум складніше утримувати, ніж перерахованих вище ящірок, проте і з великими проблемами догляд за ними не пов’язаний. Вони не визнають людину, відповідно, не підуть на контакт. Пересуваються з допомогою присосок на лапах по всіх гладких поверхнях, тому тераріум слід щільно закривати, а також забезпечити в ньому гарну вентиляцію і стежити за вологістю. Також цим геконам необхідна лампа, кальцієві підгодівлі, вітаміни.

Гемитеконикс

Ще один популярний гекон – це гемитеконикс. Зовні нагадує эублефара. Проявляє активність вночі. Відрізняється спокоєм, повільністю, агресія по відношенню до людини відсутня. Однак якщо це гемитеконикс, взятий з природи, агресія буде йому притаманна.

Ця ящірка має темно-коричневе забарвлення і світлу смугу вздовж спини. Її погляд виразний завдяки рухомого століття. Лазити по гладких поверхнях не може із-за наявності кігтів. Зміст саме цього гекона відрізняється від змісту всіх перерахованих вище.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *