Полуниця: важливі моменти на етапі плодоношення та цвітіння

0 Comments

Сьогодні поговоримо про те, чим підгодовувати та як поливати полуничку у ці відповідальні моменти для отримання чудового врожаю. Зараз – найкращий для цього час, тому що догляд на цьому періоді дозволить не тільки збільшити врожай полуниці, а й продовжити сам період плодоношення.

Один із найважливіших заходів під час цвітіння полуниці – це видалення вусів. Це спрямує все харчування куща на ягоди. Робити це можна як ножицями, так і руками. Догляд за полуницею дуже важливий саме тому радимо подивитися вам блог для садівників https://barra.com.ua/.

Полуниця: важливі моменти на етапі плодоношення та цвітіння

Кущі діляться на чоловічі та жіночі. Так ось жіночі зазвичай мають більше ягід і менше вусів. Якщо хочете в кінці плодоношення забрати кілька вусів на розмноження кущів, вибирайте кущ з рясним урожаєм.

Підгодовують полуницю тричі: на початку вегетації, під час цвітіння та після закінчення плодоношення. Зараз початок літа, отже, настав час формування перших плодів. Це ідеальний час для рідких органічних добрив. Курячий послід і трав’яна настойка відмінно підійдуть. Але найголовніший елемент, необхідний цьому етапі – це калій. Саме від нього залежить те, як сильно полуниця виявить свої смакові якості. Найкращий спосіб доставки калію – за допомогою золи. Посипте її навколо куща і полийте водою, щоб вітер не розніс корисне добриво ділянкою.

Полуниця: важливі моменти на етапі плодоношення та цвітіння

До речі, поливати підгодовування краще після дощу або поливу, але не по сухій землі.

Також можна зробити позакореневе підживлення борною кислотою. Це чудово стимулює зростання плодів і припливу цукру до самих плодів. 10г розводимо в 10 літрах води і поливаємо вранці або ввечері через лійку або обприскувач прямо по листі.

Дуже важливо не допускати пересихання ґрунту за допомогою частого поливу. Без цього ягоди будуть дрібними, а кісточки твердими. Але й заливати водою теж не можна, оскільки це послабить зимостійкість кущів. До того ж зайва вогкість провокує хвороби та гнилизна.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *